El Montseny, sota la mirada d’un guia turístic

Carme Clopés  és guia turística al Montseny i va ser una de les creadores d’Ademc Itineraris Montseny l’any 1999, però ja feia 10 anys que com associació sense afany de lucre, es dedicava a donar a conèixer el Montseny. Des de l’origen la seva principal tasca ha estat  fer de guies del parc natural del Montseny per a escolars i també per a famílies i altres grups.

Enguany l’empresa s’ha adherit  a la Carta Europea de Turisme Sostenible del Montseny. Un reconeixement a la seva tasca i també un compromís per part seva amb l’espai protegit.

Segons la Carme, el seu punt preferit del Montseny “és un lloc que hi he anat moltíssimes vegades, però que cada cop és diferent.” Es tracta del punt de confluència de la Tordera, amb la riera de la Castanya, afluent seu. “Abans d’arribar a aquest lloc el riu passa molt engorjat entre la roca mare de pissarra, formant un gorg on anem a banyar-nos a l’estiu”, afegeix. Tot seguit la Tordera gira noranta graus i rep les aigües de la riera de la Castanya. Segons comenta “és un lloc una mica màgic, amb molts còdols arrossegats per les aigües i amb verns a cada riba del riu. S’hi percep la força del riu, la seva energia”.

????????  SONY DSC

A aquest s’hi sumen altres llocs de visita obligada. La Carme explica que són el fet de “Respirar la tranquil·litat de La Calma. El relleu suau d’aquest indret del Montseny ens convida a relaxar la nostra mirada cap a hortizons més llunyans: el mar, Montserrat, el Pirineu… Encara s’hi poden sentir les esquelles dels ramats dels darrers pastors del Montseny. Tot un món que s’extingueix molt depressa”

Afegeix que “el Montseny és especial pel fet de tenir una mica de tot, en un espai reduït i humanitzat. Hi ha representat el món mediterrani de manera més extensa, però també les fagedes dels climes atlàntics; les espècies animals i vegetals que viuen en llocs més feréstecs com ara les tarteres o  cingles; els ambients més alts i freds, de clima rigurós dels cims del Turó de l’Home, les Agudes i el Matagalls. Però també l’ambient humit que es genera prop dels rius i torrents que solquen el Montseny. És interessant veure com cada espècie s’adapta als diferents ambients presents al massís i això genera molta diversitat. I precisament la biodiversitat del Montseny és una de les joies d’aquesta muntanya. Sense oblidar tota la influència humana present sempre a qualsevol racó”.

DSC_0074

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s